Image of Jeugd, School En Beroep: Een Wegwijzer In De Moeilijke Materie Van Een Justice School- En Beroepskeuze

Text

Jeugd, School En Beroep: Een Wegwijzer In De Moeilijke Materie Van Een Justice School- En Beroepskeuze



Voorbij is de rijd waarin het vanzelf sprak, dat de meisjes bij moeder in huis kwamen en dat de zoon werd wat de vader was. De traditie heeft haar waarde als leidraad bij de keuze van een werkkring voor een groot deel verloren. En daarmede is een nieuw probleem toegevoegd aan de vraagstukken waar onze maatschappij zo rijk aan is.
Elk jaar verlaten in ons land ongeveer 200.000 kinderen de Lagere School. Meer dan 100.000 jongelui komen jaarlijks van de voortgezette scholen en opleidingen. Voor elk van hen stelt zich de vraag: ,,welke richting moet ik nu kiezen?". De ruim 600.000 ouders stellen zich dezelfde vraag, vaak met nog meer onzekerheid en zorg dan hun kinderen. En dan zijn er nog de tallozen, die zich die vraag óók stellen omdat zij van beroep willen veranderen.. .
Voor allen, die met deze zo belangrijke materie te maken hebben – ouders, onderwijzers, leraren, de in dezen vaak om advies gevraagde geestelijken en huisartsen, de omtrent beroepskeuze ambtshalve voorlichtende specialisten – voor hen allen is dit boek – met de uiterste zorg – samengesteld.
Het behandelt allereerst een reeks van tegenwoordig gangbare begrippen als beroep, beroepskeuze, beroepskeuze-advies, beroepskeuze-voorlichting, beroepskeuze-onderzoek, beroepskeuze-adviseur, beroepskeuze-bureau, beroepsgeschiktheid e.d.
Kan gezegd worden, dat in het eerste deel van dit boek theoretische voorlichting wordt gegeven omtrent het kiezen van een beroep, het tweede deel geeft louter practische inlichtingen: bijzonderheden omtrent velerlei opleidingen, vak- en andere cursussen voor talloze beroepen.
Vele concrete gegevens die men zoekt, zullen in dit boek kunnen worden gevonden, maar ook als men juist nog geen concrete verlangens heeft, zal het doornemen van de informatieve tekst velen attent maken op tot dan toe misschien ongekende beroepsmogelijkheden.


Ketersediaan

A01185-C1A01185My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Jaren Der Jeugd, Deel V
No. Panggil
A01185
Penerbit De Toorts : Haarlem.,
Deskripsi Fisik
17 x 24,5 cm / 254 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
155 / SNI / j V
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini