Image of Sint-Jan Van Het Kruis Aan Het Woord: Een Keuze Uit Zijn Geschriften

Text

Sint-Jan Van Het Kruis Aan Het Woord: Een Keuze Uit Zijn Geschriften



Steeds sterker trekt Sint-Jan van het Kruis de aandacht, en dit niet alleen omwille van het vierde eeuwfeest van zijn dood (14 december 1591). De hedendaagse technische mens ervaart de behoefte om opnieuw zijn interioriteit te verkennen. In die wereld van de geest kan God worden ontmoet. Met God kan geleefd worden. Sint-Jan van het Kruis wordt daarbij de aangewezen gids.
De Volledige Werken (Carmelitana, Gent, 19803) van de kerkleraar schrikken wel eens af. Drempelvrees ! Daarom deze keuze uit zijn geschriften. Kruimels om de honger aan te scherpen. Wellicht voor velen een eerste stap naar een diepere kennismaking. Daarvoor kan men terecht bij een ander boek van Guido Stinissen, Waar houdt Gij U verborgen ? Ontmoeting met Sint-Jan van het Kruis (Carmelitana, Gent, 1987).
Anderen, die wel vertrouwd zijn met de geschriften van Sint-Jan van het Kruis, vinden in deze bloemlezing heel wat van hun geliefde teksten terug, ditmaal in zakformaat. Ze heipen hen bij hun persoonlijk gebed.
Deze teksten dienen inderdaad al biddend gelezen te worden, zoals ze ook geschreven werden "met een zekere gloed van liefde tot God". Dan kunnen ze ook in de lezer de vlam ontsteken of deze hoger doen oplaaien.


Ketersediaan

A28524-C2A28524My LibraryTersedia
A28524-C1A28524My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A28524
Penerbit Carmelitana : Gent.,
Deskripsi Fisik
128 p., 19 cm.
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9070092530
Klasifikasi
Carmel, II No.209
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini