Image of Seksueel Misbruik Van Minderjarigen In De Rooms-Katholieke Kerk

Text

Seksueel Misbruik Van Minderjarigen In De Rooms-Katholieke Kerk



Schrijnend en talrijk zijn de berichten over seksueel misbruik die in Nederland in de loop van 2010 bekend werden. Jongens die op vaak gruwelijke wijze seksueel werden misbruikt. Meisjes en jonge vrouwen die afhankelijk waren van geestelijken en eveneens werden misbruikt. De protestantse oud-minister, oud-voorzitter van de Tweede Kamer en oud-burgemeester Wim Deetman is gevraagd om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren. Naar de omvang, aard en gevolgen
van seksueel misbruik van minderjarigen in de Rooms-Katholieke Kerk. Maar ook naar de wijze waarop kerkelijk bestuurders zijn omgegaan met dit misbruik door priesters, geestelijken en religieuzen aan wiens zorg vanaf 1945 tienduizenden jongens en meisjes waren toevertrouwd.

Wim Deetman vroeg vooraanstaande wetenschappers en deskundigen om met hem samen te werken. De Onderzoekscommlssie kreeg onbeperkte toegang
tot kerkelij ke archieven, waarvan aanvankelijk werd gedacht dat ze waren vernietigd, verdwenen of op slot zouden blljven. Een groot aantal mannen en vrouwen meldden zich bij de onderzoekscommissie met hun persoonlijke, vertrouwelijke en uitgebreide verhalen. Zij hebben daarmee een bijzonder waardevolle bijdrage geleverd aan het onderzoek. De onderzoekscommissie sprak met vele slachtoffers en met alle hoge ambtsdragers in de Nederlandse Rooms-Katholieke Kerkprovincie.
Nu dit onderzoek is afgesloten en de resultaten in dit boek zijn opgenomen, kan de Rooms-Katholieke Kerk samen met de slachtoffers verder met de erkenning van het leed en met de hulpverlening en genoegdoening aan de slachtoffers.


Ketersediaan

A34825-C1A34825My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A34825
Penerbit Uitgeverij Balans : Amsterdam.,
Deskripsi Fisik
15 x 23 cm / 320 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9789460033629
Klasifikasi
261.832 / DEE / s
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini