Image of Het Verhaal Gaat... 2: Het Verhaal Van Marcus En Het Verhaal Van Mattheus

Text

Het Verhaal Gaat... 2: Het Verhaal Van Marcus En Het Verhaal Van Mattheus



DE BIJBEL is een bibliotheek op zichzelf en bevat een bonte verzameling boeken, 66 in totaal, ontstaan in een periode van duizend jaar (van 900 voor Chr. tot 130 na Chr.). De teksten hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt en zijn het resultaat van een eeuwenoud groeiproces.
Nico ter Linden, jarenlang predikant van de Westerkerk in Amsterdam, heeft de uitdaging aangenomen een schat aan bijbelse verhalen te hervertellen en als een gids uitleg te geven en te verhelderen.
In deel I van Het verhaal gaat... vertelt hij de grote verhalen van de eerste vijf boeken van het Oude Testament, over Israëls aartsvaders en aartsmoeders en over Mozes.
Deel 2 bevat de verhalen van het Nieuwe Testament, zoals die zijn overgeleverd door de evangelisten Marcus en Mattheüs: kleine vertelsels, fragmenten uit Jezus' leer en leven, wonderverhalen en gelijkenissen.
In deel 3 keert de auteur terug naar het Oude Testament met een keuze uit Jozua, Richteren, Samuël en Koningen, uit Jesaja, Jeremia en Ezechiël, en uit de boeken vand e kleine profeten onder wie Amos en Jona.
Deel 4 vervolgt met een keuze uit onder meer Job, Psalmen, Ezra, Nehemia en Daniël en uit de feestrollen Ruth, Hooglied, Prediker, Klaagliederen en Esther.
Met deel 5 hoopt Nico ter Linden zijn reeks bijbelse hervertellingen af te sluiten met de evageliën van Lucas en Johannes en de boeken Handelingen en Openbaring.


Ketersediaan

A34782-C1A34782My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A34782
Penerbit Uitgeverij Balans : Amsterdam.,
Deskripsi Fisik
17 x 24 cm / 309 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9050184928
Klasifikasi
220.950.5 / LIN / h II
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini