Image of Een Tijding Van Vreugde: Het Evangelie Verhaald Door Markus

Text

Een Tijding Van Vreugde: Het Evangelie Verhaald Door Markus



Marie van der Zeyde (geboren Rotterdam 1906) is geen theoloog. Van huis uit is zij litterator - gepromoveerd op Hadewijch - , en in haar hart is zij altijd litterator gebleven. Haar grootste kracht ligt waarschijnlijk in het eerbiedig en met indringend begrip benaderen van een tekst; in ieder geval is dit hetgeen zij met bizondere voorliefde doet.
Afgezien van wat kleiner werk heef t zij na haar proefschrift laten verschijnen: een vertaling van de Brieven van Hadewijch uit het middelnederlands; een vertaling van de Utopia van Thomas More uit het latijn; 'De hand van de dichter', over Ida Gerhardt; en in samenwerking met Ida Gerhardt een vertaling van de Psalmen uit het hebreeuws.
Marie van der Zeyde is protestant (Nederlands Hervormd). De Psalmvertaling heeft Ida Gerhardt en haar echter ook veel katholieke vrienden bezorgd, en eigenlijk zijn die het ook geweest aah wie zij 'de stoot' dankt tot het onderhavige Markus-boek. Met het tot stand komen daarvan gaat voor haarzelf. een zeer lang gekoestelde wens in vervulling.


Ketersediaan

A34767-C1A34767My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Spiritualiteit 9
No. Panggil
A34767
Penerbit B. Gottmer : Nijmegen.,
Deskripsi Fisik
11,8 x 20 cm / 279 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9060755227
Klasifikasi
226.307 / ZEY / e 9
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini