Image of Bhagavad Gita

Text

Bhagavad Gita



De Bhagavad Gita ('s Heren Lied) is een van de oudste en mooiste boeken uit de wereldlitteratuur. Het is de bUbel voor de oosterling.
De oorsprong van dit boek gaat terug tot voorboeddhistische tijden. De Gita en de belangrijkste Mahayana-geschriften hebben elkaar wederzijds beinvloed, maar de ons bekende op schrift gestelde Gita-teksten dateren uit de tweede eeuw na Christus.
De Bhagavad Gita is een deel van het beroemde lndische epos, Mahabharata. Het geeft het gesprek weer tussen Arjuna, de boogschutter, en zijn wagenmenner Krishna, de Heer. Arjuna staat vlak voor de grote veldslag tegen zijn bloedverwanten, leraren en vrienden. Bij het aanschouwen van de vijandelijke legerscharen, waaronder zich zo vele vrienden bevinden, raakt hij vertwijfeld. Hij wil de oorlog niet meer.
Dan ontwikkelt zich het gesprek met Krishna.
Arjuna ontvangt nu lering over hetwezen van leven en dood. Door het inzicht wordt de strijder getransformeerd tot de wetende, de kenner, geheel toegewijd aan de Allerhoogste.
In de Bhagavad Gita vinden wij de basisideeën van de verschillende yogaleringen terug.
Dra. C. Keus maakte een nieuwe vertaling uit het Sanskriet, waarbij ze tevens dankbaar gebruik maakte van de uitstekende Engelse vertalingen van Radhakrishnan, Bhagavan Das, Annie Besant en anderen.


Ketersediaan

A34757-C1A34757My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A34757
Penerbit N. Kluwer N.V. : Deventer.,
Deskripsi Fisik
11 x 18 cm / 120 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
294.592.4 / KEU / b
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini