Image of Bijbels-Historisch Woordenboek II: Elisa-Jutta

Text

Bijbels-Historisch Woordenboek II: Elisa-Jutta



Over het boek: Een van de belangrijkste onderdelen van de wetenschap van de Bijbel, die in dit woordenboek ter sprake komen, is de bijbelse geschiedenis, een vak dat een enorm breed gebied van beoefenrng beslaat. Hierop beweegt zich de eenvoudigste medewerkster aan de zondagsschool evengoed als de professor in de theologie. En wat de laatste er ontdekt aan problemen, die na moeizame bestudering soms een detail van de gangbare kijk op de loop der gebeurtenissen of op de karakteristiek van personen wijzigen, dat komt, misschien na lange tijd, eens ook weer terecht bij de leerkracht die aan de kinderen de eenvoudigste verhalen van Mozes en David en Johannes de Doper vertelt.
Evenzeer echter is de kennis van de historie die zich tussen de figuren van Adam en de apostel Paulus beweegt, onmisbaar voor de cultuurgeschiedenis, met name voor de beeldende kunst en de literatuur en zelfs voor de muziek: het is de ruimte waarin Vondel en Rembrandt en vele andere meesters zich grotendesls bewogen, en Bach zelfs bijna exclusief.
Het Nederlandse volk had eens de reputatie van 'bijbelvast' te zijn. Het woord staat nog in de woordenboeken, maar wordt het nog veel gebruikt? Slaat het nog op een werkelijkheid?
Bijbelse geschiedenis leert men uiteraard niet uit een lexicon. Dit woordenboek geeft echter omtrent alles wat men aangaande de bijbelse historie kan tegenkomen, een beknopte maar volledige ori6ntatie, die het tekort bij de mens van heden grondig aanvult.


Ketersediaan

A34745-C1A34745My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A34745
Penerbit Het Spectrum N.V. : Utrecht.,
Deskripsi Fisik
10,8 x 18 cm / 583 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
220.3 / REI / b II
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini