Image of Het Concilie In Kort Bestek

Text

Het Concilie In Kort Bestek



De bedoeling van dit boek is: in een aantal opstellen een breed publiek bekend te maken met de inhoud van de documenten van het tweede vaticaans concilie.
Met vermijding van alle terminologie die slechts voor de vakman verstaanbaar is, worden de verschillende documenten doorlicht met een bijzondere aandacht voor de opdracht die er voor de postconiciliaire periode in vervat ligt, en voor de perspectieven die zij openen voor de vormgeving aan het christelijk leven.
Gemakkelijker dan door de loutere lezing van de documenten zelf, zal de lezer duidelijk worden welke de belangrijkste gedachten van de verschillende constituties en decreten zijn en in welke zin zij een vernieuwde uitwerking van het geloofsgeheim betekenen.
De medewerkers aan deze bundel behoren tot de beste deskundigen in het nederlandse taalgebied. Velen waren als bisschoppelijk adviseurs of als conciliedeskundige nauw betrokken bij het document, waarop ze nu een toelichting geven.
Bijzondere aandacht verdienen de laatste twee bijdragen gewijd aan 'de andere christenen en het concilie' en aan de stappen die in de verschillende westeuropese landen gezet zijn om de doorwerking van het concilie op gang te brengen.


Ketersediaan

A22943-C1A22943My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A22943
Penerbit J. J. Romen & Zonen : Maaseik.,
Deskripsi Fisik
12 x 20 cm / 403 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
262.5 / LEE / h
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini