Image of Voorlopige Diagnose: Inleiding tot Een Medische Ethiek

Text

Voorlopige Diagnose: Inleiding tot Een Medische Ethiek



De ontwikkeling van de medische en aanverwante wetenschappen heeft de mensheid voor een groot aantal hachelijke ethische problemen gesteld. Denk bijvoorbeeld aan de transplan- tatie van organen. Daarnaast vergen al sinds lang bestaande vraagstukken zoals abortus provocatus en sterilisatie door de gewijzigde levensomstandigheden een totaal andere benadering dan vroeger.
De tot nu toe gebruikte handboeken voor medische ethiek blijken niet meer te voldoen. Aan een definitieve opbouw van een eigentijdse medische ethiek zijn we nog niet toe, omdat de medische wetenschap en ook de algernene ethiek nog volop in ontwikkeling zijn. Een tstaal-overzicht van de stand van zaken is evenwel dringend nodig, omdat veel vraagstukken niet meer behoren tot de medische beroepsethiek in strikte zin, maar de mensheid zelf raken: eugenese, kunstmatige inseminatie, sterilisatie, levensverlenging en euthanasie.
In Voorlopige diagnose wordt een momentopname geboden van de zich ontwikkelende medische ethiek in heel haar omvang. Het boek is bedoeld voor artsen, pastores, verpleegkundigen, maatschappelijk werk(st)ers en anderen, die op (medisch-)sociaal vlak actief zijn. De auteur heeft recht op de man af geschreven en alle vakjargon vermeden. Daardoor ontstond een boek, dat zich ook door degenen die niet alleen beroepsmatig zijn geinteresseerd, moeiteloos laat lezen. Het geeft een duidelijk inzicht in de vraagstukken rond welzijn en ziekte, leven en dood.


Ketersediaan

A11427-C1A11427My LibraryTersedia
A11427-C2A11427My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A11427
Penerbit Amboboeken : Utrecht.,
Deskripsi Fisik
12 x 19 cm / 263 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9026300700
Klasifikasi
241.6 / SPO / v
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini