Image of Christendom En Godsdiensten Der Wereld: Nieuwe Inzichten En Nieuwe Activiteiten

Text

Christendom En Godsdiensten Der Wereld: Nieuwe Inzichten En Nieuwe Activiteiten



Godsdiensten hebben elkaar altijd ontmoet maar dikwijls in een negatieve vorm. Er was weinig verdraagzaamheid of tolerantie, er was soms strijd zoals tussen Islam en Christendom, er was soms het opslorpen, zoals het Boeddhisme in India weer door het Hindoeisme werd opgenomen, en er was soms de neiging om de andere godsdienst geen enkele heilswaarde toe te kennen zoals tijdens het koloniale tijdperk. Natuurlijk zijn er uitzonderingen geweest, maar in het algemeen wat de situatie zo.
Dat alles is nu aan het veranderen. Er is een Wereldcongres van de Godsdiensten voor de Vrede, dat al twee grote bijeenkomsten heeft gehouden. Zowel de Katholieke Kerk door middel van het secretariaat voor de niet-christelijke godsdiensten als de Wereldraad van Kerken door middel van een eigen afdeling voeren nu concrete dialogen met andere godsdiensten. Ook op landelijk niveau ontstaan er dialogen en regelmatige samenkomsten van godsdiensten.
Hieruit blijkt, dat wij een grote verandering beleven, die Van eminent belang kan zijn voor de ontwikkeling van de godsdiensten en van de wereld. Aan de grondslag hiervan ligt een nieuw theologisch denken en dit boek wil dit nieuwe denken formuleren om dan weer een stap vooruit te kunnen zetten. Misschien dat uit deze grote oecumene nieuwe impulsen kunnen uitgaan op de kleine oecumene, de dialoog tussen de kerken.


Ketersediaan

A10911-C1A10911My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Oekumene
No. Panggil
A10911
Penerbit Bosch & Keuning N.V. : Baarn.,
Deskripsi Fisik
12 x 20 cm / 104 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
902463086X
Klasifikasi
262.001 / CAM / c
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini