Image of De Religieuze Nu

Text

De Religieuze Nu



De ,,Bibliotheek voor Pastoraalpsychologie" staat in een welomschreven perspectief. Ze gaat uit van en bouwt voort op de verworvenheden van de eeuwenlange praktijk en ervaring op alle gebieden der pastoraal.
Daar ze echter beoogt deze gegevens echt toegankelijk te maken voor de hedendaagse mens, houdt zij hierbij een drievoudig doel voor ogen. Vooreerst verwoordt zij deze gegevens in een taal die voor de huidige mens toegankelijk is, en afgestemd op de vernieuwde theologie en antropologie. Vervolgens integreert zij de vele nieuw-gewonnen inzichten uit de gebieden der geneeskunde en de dieptepsychologie. Tenslotte houdt zij rekening met de historische wordingsdimensie, die de mens erkent als een samenspel en bundeling van dynamisch stuwende krachten.
Het is dan ook begrijpelijk dat de werken van deze serie een gemeenschappelijke karakteristiek vertonen : zij houden niet alleen een confrontatie ln van verschillende stand- of gezichtspunten (pastoraal en psychologie; geneeskunde en zieleleiding, etc.) maar brengen tevens een wederzijds verrijkende dialoog tussen hen alle tot stand.


Ketersediaan

A08934-C1A08934My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Bibliotheek Voor Pastoraalpsychologie.
No. Panggil
A08934
Penerbit Desclée de Brouwer : Utrecht.,
Deskripsi Fisik
12,5 x 19 cm / 255 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
248.89 / MUC / d
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini