Image of Indonesië Een Strijd Om Nationale Identiteit: Nationalisten Islamieten Katholieken

Text

Indonesië Een Strijd Om Nationale Identiteit: Nationalisten Islamieten Katholieken



Het eigenlijke probleem van de Indonesische samenleving is de eeuwenoude tegenstelling tussen enerzijds de voorstanders van de nationale cultuur met zijn eigen godsdienstige opvattingen en eigen staatsinrichting en anderzijds de aanhangers van de islam die van Indonesië een islamstaat willen maken. De communistenleiders hebben in deze strijd de kant van de nationalisten gekozen om hun eigen doeleinden te kunnen realiseren. Sukarno - de supernationalist: zie p. 269 tot 280 - heeft tevergeefs geprobeerd alle stromingen in één ideaal te verenigen. Binnen deze controversen heeft ook de katholieke kerk haar koers moeten uitzetten.
Deze situatie maakt het voor Indonesië bijzonder moeilijk om de moderne techniek en wereldeconomie te integreren in zijn eigen cultuur. Wil men de rrassa sociaal-economisch vooruit helpen, dan kan men dit vraagstuk niet laten rusten. Daarom is de huidige strijd om de nationale identiteit zo belangrijk.
Dit boek geeft een analyse van de godsdienstig-culturele achtergronden van de sociaal-economische en politiek-staatkundige problemen in Indonesië. Het richt zich bijgevolg tot een gevarieerde kring van lezers: cultuurantropologen, historici, politicologen, godsdienstweten-schappers, werkers in missie en zending, en in het algemeen tot iedereen die zich interesseert voor het huidige Indonesië.


Ketersediaan

A23244-C1A23244My LibraryTersedia
A23244-C4A23244My LibraryTersedia
A23244-C2A23244My LibraryTersedia
A23244-C3A23244My LibraryTersedia
A23244-C5A23244My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A23244
Penerbit Paul Brand N.V. : Bussum.,
Deskripsi Fisik
14 x 20,5 cm / 597 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
275.98 / MUS / i
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini