Image of Om De Ander: Elementen Voor Een Ethiek En Spiritualiteit Van De Vrede

Text

Om De Ander: Elementen Voor Een Ethiek En Spiritualiteit Van De Vrede



‘In de Nederlandse politieke verhoudingen was het weer even wennen dat organisaties zich zo direct en onbeschaamd mengden in de politiek. Zowel in de PvdA, waar de IKV-campagne de partij onder grote druk zette, als in het pas opgerichte CDA, dat te maken kreeg met een dissidente vleugel vooral afkomstig uit de voormalige ARP die de kerkelijke vredesbeweging steunde, waren scherpe commentaren te horen. ‘Neoklerikalisme’, ‘nieuwe Ayatollah’s’ en ‘actualisering van het gedachtengoed van de Wederdopers’, waren typeringen die gegeven werden aan het optreden van Pax Christi, maar vooral van het IKV’.
Aldus Jan ter Laak, secretaris van Pax Christi, in een van de artikelen van deze bundel. De titel Om de ander verwijst naar het denken van Emmanuel Levinas. Naast een inleiding op de vredesethiek van deze Franse filosoof zijn artikelen opgenomen die zich bewegen op het spanningveld tussen geloof, ethiek en politiek.
De kerkelijke vredesbeweging staat voor de opgave haar uitgangspunten opnieuw te doordenken. In dit boek worden daartoe bouwstenen aangedragen. Met deze gezamenlijke uitgave van het Thijmgenootschap en Pax Christi Nederland ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Mgr. H. Ernst, de voorzitter van deze katholieke vredesbeweging, komen de ethiek eb de spiritualiteit van de vrede in een nieuw daglicht te staan.


Ketersediaan

A09575-C1A09575My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Annalen Van Het Thijmgenootschap, 75,2
No. Panggil
A09575
Penerbit Amboboeken : Baarn.,
Deskripsi Fisik
12 x 19 cm / 151 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9026308302
Klasifikasi
172 / ARE / o
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini