Image of De Weg Naar Binnen

Text

De Weg Naar Binnen



Metropoliet Anthony Bloom is van russiese afkomst maar bracht zijn jeugd door in Frankrijk. Tijdens zijn adolescentiejaren kwam hij opnieuw monniksgeloften. Hij werd arts en deed tevens privatim monniksgeloften. Hij diende in het franse leger en werkte tijdens de duitse bezetting in het in het ondergrondse verzet. In 1948 werd hij priester en kreeg hij een benoeming voor de ortodokse parochie in Londen. Binnen tien jaar werd hij bisschop en thans is hij exarch van de patriarch van Moskou voor alle in West-Europa verblijvende christenen van het russiese patriarchaat.
De aartsbisschop is een gevierd televiziespreker. Zijn boek De weg naar binnen ontstond voornamelijk uit voordrachten voor de B.B.C., waarin hij op de eerste plaats mensen toesprak die nog nooit hadden gebeden. Het boek beleefde in het jaar van verschijnen (1970) reeds vier drukken. Thans wordt deze engelse bestseller overal vertaald.
Verwonderlijk is dit sukses niet. Anthony Bloom verstaat de kunst om zijn persoonlijk doorleefde spiritualiteit voor iedereen toegankelijk te maken. Hij doorspekt zijn betoog met allerlei voorbeelden en anekdotes uit de oude en jongste geschiedenis en vooral ook uit zijn persoonlijke ervaring. Over de diepste dingen weet hij kraakhelder te schrijven. Met ontwapenende eenvoud en direktheid neemt hij de lezer mee: “Als je van bidden niets afweet, als je nooit van zijn leven gebeden hebt, of veel te weinig, hoe kun je het dan leren in de levensomstandigheden die de onze zijn? Ik heb daar ondervinding van opgedaan. En ik kan je zeggen dar het lukt. Het lukt als je het zo aanpakt…


Ketersediaan

A09546-C1A09546My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
Spiritualiteit 1
No. Panggil
A09546
Penerbit B. Gottmer's Uitgeversbedrijf : Nijmegen.,
Deskripsi Fisik
12 x 20,5 cm / 111 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9060756517
Klasifikasi
248.2 / BLO / d 1
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini