Image of Bron Van Levend Water: Beschouwingen Over De Geest Van De Liturgie

Text

Bron Van Levend Water: Beschouwingen Over De Geest Van De Liturgie



Hoewel dit boek tot de eerste behoort die Guardini in het licht heeft gegeven, heeft het zijn geldigheid ook voor onze tijd ten volle behouden. Kort geleden is de zoveelste herdruk verschenen in de Heder-Bücherei; ook in het Nederlandse taalgebied, waar het werk reeds lang was uitverkocht, werd van vele zijden een nieuwe uitgave gevraagd.
Guardini toont ons in dit geschrift, hoe de liturgie mits goed begrepen, volledig in overeenstemming is met de grondwetten van de zuiver natuurlijke, gezonde psychologische en geestelijke cultuur. Hij behandelt de moeilijkheden, waarop de moderne mens in de liturgie kan stuiten, en betoogt, dat deze moeilijkheden zowel hun oorzaak vinden in een verkeerde of onvolledige opvatting van de liturgie als in een eenzijdige overspanning van het zieleleven. Hij bewijst, hoe innig datgene, wat de liturgie is en biedt, samenhangt en samenwerkt met het streven naar geestelijke harmonie. Zonder dat dit haar bedoeling is, komt de eeuwenoude liturgie ons tegemoet in onze huidige innnerlijke nood en brengt ze ons verlossing. Zij heft ons uit boven het vluchtig moment, boven de beperktheid van persoonlijke willekeur. Zij voedt ons op tot eerbiedige kinderen Gods, tot zuivere aanbidders van de Vader.
Het is niet op de eerste plaats de bedoeling van de schrijver de liturgie zuiver wetenschappelijk te benaderen. Veeleer wil hij haar betrekken op de concrete mens en deze voor de liturgie ontvankelijk maken. Hij wil de bodem geschikt maken, de ziel bereid om te ontvangen wat de liturgie bevat.


Ketersediaan

A08832-C1A08832My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A08832
Penerbit Lannoo : Den Haag.,
Deskripsi Fisik
11 x 18 cm / 144 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
264 / GUA / b
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini