Image of Begrip En Werkelijkheid: Aan De Overzijde Van Het Conceptualisme

Text

Begrip En Werkelijkheid: Aan De Overzijde Van Het Conceptualisme



Dit boek bundelt een aantal filosofische studies, die op verschillende tijden ontstonden, maar feitelijk een min of meer gebonden geheel vormen: een pogen om de diverse vormen van relativiteit van de meiselijke existentie en van het menselijk bewustzijn te overschrijden naar het Absolute toe, er om de eigen wijze van dit overschrijden te bepalen. Een pogen waarbij de menselijke relativiteit niet wordt miskend, maar waarbij zij gaat verschijnen als opgenomen in en ten dienste gesteld van een viseren van de Absolute.
In dit perspectief bevat dit boek eveneens een eerste proef tot een positieve, opbouwende kritiek zowel van sommige opvattingen van de traditionnele christelijke wijsbegeerte (met name haar plaatsbepaling van het abstracte begrip), als van enkele essentiële aspecten van het hedendaagse filosofische denken (met name de fenomenologische bewustzijnsleer).
De algemene titel van de bundel werd ontleend aan de opstellen, die langs verschillende wegen her bovenbegrippelijk en intuïtief karakter van het zijnsbewustzijn trachten aan te tonen. Daarmee opent zich vanzelf het rechte zicht op de eigen aard van de wegen, die naar God leiden. Maar naast dit brandpunt bij uitnemendheid van de metafysiek komt ook haar verbinding - als ménselijke activiteit - met de wijsgerige antropologie in een tweetal centrale themata: de personalisering en de dood, aan de orde. Twee opstellen uit de bundel tenslotte confronteren het christelijke geloof met de aard van het filosofische denken en van de menselijke zekerheid.


Ketersediaan

A00425-C1A00425My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A00425
Penerbit Paul Brand : Antwerpen.,
Deskripsi Fisik
12,5 x 20 cm / 252 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
-
Klasifikasi
121.4 / PET / b
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini