Image of Mozes

Text

Mozes



Het onderhavige werk werpt een verrassend licht op de figuur die staat aan het begin van wat wij de geschiedenis van het joodse volk kunnen noemen. Met diep indringingsvermogen en met verve schildert Buber Mozes als een der heel groten onder de mensen in een woelig tijdperk in de geschiedenis der wereld.
,,Wat ons zo belangrijk aandoet aan de God van Mozes, is het eigenaardige geheel van eigenschappen en werkzaamheden. Hij is weg voerder, leider en voorvechter; volksvorst, wetgever en uitzender van een grootse boodschap; Hij is werkzaam op het veld der geschiedenis aan en tussen de volkeren; om het volk gaat het hem, van het volk eist Hij dat het geheel et al ,,zijn" volk zal worden, en dat betekent: een volk welks gemeenschappelijk leven door gerechtigheid en trouw geheiligd wordt, een volk voor God en voor de wereld.
,,Dit alles is en doet Hij echter als de verschijnende, aansprekende en openbarende God. Hij is onzichtbaar, maar ,,laat zich zien", en wel in ieder natuurverschijnsel of historische gebeurtenis waarin Hij zich wil laten zien; Hij verkondigt zijn woord aan de mensen die Hij roept, en wel zo dat het in hen plotseling losbarst en zij Gods ,,mond” worden; zijn geest grijpt hen aan die Hij daartoe heeft uitgekozen; En laat in en door hen het werk Gods rijpen.
,,Dat Mozes hern zo ziet en hem zo dient, dat is het wat deze man als een werkzame kracht in alle tijden heeft geplaatst, en nu weer opnieuw in de onze, die misschien als geen andere hem van node heeft."


Ketersediaan

A05632-C1A05632My LibraryTersedia

Informasi Detail

Judul Seri
-
No. Panggil
A05632
Penerbit Servire : Wassenaar.,
Deskripsi Fisik
12 x 20 cm / 214 pg
Bahasa
Belanda
ISBN/ISSN
9060772822
Klasifikasi
221.9 / BUB / m
Tipe Isi
-
Tipe Media
-
Tipe Pembawa
-
Edisi
-
Subjek
Info Detail Spesifik
-
Pernyataan Tanggungjawab

Versi lain/terkait

Tidak tersedia versi lain




Informasi


DETAIL CANTUMAN


Kembali ke sebelumnyaDetail XMLKutip ini